Skip to main content

Simone van Breda is voorzitter van de BCD: Bond van Cannabisdetaillisten. Zij vertegenwoordigt een grote groep coffeeshopondernemers; en maakt zich hard in bijv. de politiek voor de rechten en ontwikkeling van de industrie. Uncle praat met haar o.a. over de uitdagingen die deze ondernemers hebben, hoe zij die helpt oplossen & we bespreken de gevoeligheid van ‘legaliseren’ in Nederland en Europa. Leer mee in de eerste episode van het vierde seizoen The High Cloud Podcast met Uncle Kush en Simone van Breda:

Simone van Breda

Sinds enkele jaren is Simone van Breda voorzitter van de Bond van Cannabisdetaillisten. Een beroepsvereniging voor coffeeshopondernemers, die zich hard maakt voor de belangen van de groep. Simone is dan ook regelmatig druk aan het lobbyen in de (lokale) politiek, bij banken en andere instanties voor een positieve ontwikkeling voor de ondernemers in de branche.

Daarnaast is ze adviseur van grote cannabismerken zoals The Bulldog, waar deze interessante aflevering is opgenomen. Ook stelt ze zich binnenkort verkiesbaar voor het Europees Parlement onder de partij ‘Meer Directe Democratie’. Waar ze zich uiteraard ook gaat hardmaken voor de legalisering van cannabis. Een eerste episode van het vierde seizoen van The High Cloud Podcast vanuit het hoofdkantoor van canna-gigant The Bulldog.

Legaliseren moet je leren

Het is dan ook geen verrassing dat we vooral praten over de overgang waarin we zitten. Die tussen de markt zoals we die kennen en de legaliseringsgolf die we nu in Europa zien. Hoe vlieg je dat aan en voorkom je de problemen die andere legale markten reeds gemaakt hebben? Zo kijken we naar de verschillen tussen legalisering in Portugal, Duitsland en Malta. Maar bespreken ook de belangrijke sociale functie van de oerhollandse coffeeshop. Een concept dat je verder nergens in de wereld tegenkomt.

Uiteraard bespreken we ook de uitdagingen van deze Nederlandse shops binnen de huidige regelgeving. Zoals de bankenproblematiek, voorraadproblemen en het I-criterium. En de risico’s die legaliseren met zich meebrengt voor deze legendarische ontmoetingsplekken.

Wil je meer weten over de status van legalisering van cannabis en coffeeshops in Nederland (en Europa)? Kijk dan nu snel ‘‘LEGALISEREN MOET JE LEREN’: Simone van Breda – The High Cloud Podcast S04E01‘:

Leave a Reply