Skip to main content

In de categorie ‘Uncle’s Advies’, geeft Uncle Kush antwoord op vragen die hij krijgt van beginnende smokers en veteranen met een specifieke zoekvraag. Zoals deze van @daggoe_exotics, die zich afvraagt hoe hij niet meer paranoïde wordt na het roken van wiet. Uncle Kush gaat het gesprek aan en adviseert deze paranoïde smoker het volgende:

Paranoïde na wiet roken

Daggoe_exotics uit België stuurde via Instagram het volgende bericht aan @thehighcloud.eu: ‘Yo man kunnen jullie me helpen? Ik heb een vraagje. Hoe kan ik stoppen met paranoïde worden na het roken van wiet? Ik rook al bijna 5 jaar maar heb dit probleem nog steeds. Ligt dit aan m’n persoonlijkheid en is dit iets blijvends of kan ik hier aan werken?’

Paranoïde worden na het roken van wiet is een bekend fenomeen. Maar toch heeft niet iedereen hier last van. Om een beter beeld te krijgen van Daggoe’s situatie, antwoordde Uncle Kush met: ‘Yo! Goed dat je de vraag stelt man. Het kan natuurlijk zijn dat het niet helemaal je ding is, maar het kan ook liggen aan wat en hoe je rookt. Kun je daar wat meer over vertellen?’

Straatwiet roken met tabak

‘Ik rook joints, met tabak dan. Soms rook ik ook straatwiet zoals we dat hier noemen, meestal wel Nederlandse kwaliteit. Maar ik merk zeker het verschil tussen de twee, ook als ik met tabak of puur rook. Ik heb namelijk altijd een betere high als ik puur rook. Trouwens, ik denk dat jullie straatwiet echt afschuwelijk zouden vinden om te roken’, zei Daggoe hierop.

Uncle reageert daarop meteen met: ‘Daarmee sowieso stoppen! Als er geen schone, goede wiet is kun je beter niets roken. En dan inderdaad zonder tabak, bij voorkeur een niet al te opwekkend (Sativa-achtig) soortje. Rook ook vooral rustig & probeer ook echt bewust te zijn van wat er nou gebeurt. Maar hoe uit zich de paranoia?’

Daggoe legt uit: ‘Bijvoorbeeld als ik buiten ben, ben ik meer alert. Wanneer er politie is of iemand zegt dat ze er zijn, gaat m’n hartslag direct naar 140 ook al heb ik geen problemen met politie – wiet is gewoon illegaal, dat is het. Ook als ik vrienden tegenkom of vrienden van vrienden ben ik nerveus en niet op m’n gemak, wat ik nuchter niet heb. Binnen is het een stuk minder. Maar soms krijg ik zo’n stressmomentje als ik sommige geluiden hoor, al gebeurt dat niet veel.’

Paranoia na wiet roken tegengaan

‘Aaah ja, dat is wel bekend fenomeen hoor’, concludeert Uncle Kush. ‘Dit heeft vaak te maken met het stigma rondom cannabis. Je bent toch ‘anders’ in de ogen van veel mensen. Ik ben zelf gestopt met verstoppen en ben erg open over m’n consumptie, dat heeft bij mij enorm geholpen. Zolang ik het verantwoord doe, binnen sociaal-acceptabele normen houd – dus een beetje oplet waar ik rook en er mensen niet mee lastigval – en er in de rechtbank met een waarschuwing of vrijpleiting mee wegkom; boeit het me niet zoveel meer. Het is maar wiet hé, er is genoeg informatie over om te bewijzen dat ‘t zo kwaad niet is…

goede wiet vs slechte wiet CNNBS
Klik op de afbeelding hierboven en leer goede wiet van slechte te onderscheiden met de tips van CNNBS.nl

Probeer ook vooral eens CBD als je je ongemakkelijk voelt na het roken van wiet. En wees je ervan bewust dat het gebruik van THC de communicatie in je lichaam versterkt. Dus je hoort alles beter, neemt meer waar en je lichaam verwerkt meer informatie dan normaal in een bepaalde tijdsspanne. Hierdoor word je ook alerter dan normaal, maar dit is ook niets om je zorgen om te maken. Sterker nog, als je het goed doet kun je deze verhoogde concentratie juist positief inzetten.’

Ben je hiermee geholpen?

Het lijkt erop dat Daggoe tevreden is met het antwoord van Uncle Kush, als hij zegt: ‘Ja bro, ik denk dat ik meer ga openen nu. Het is niet dat ik veel rook, 1 joint in de avond meestal. Ga ook beginnen met puur roken, en je hebt me zeker geholpen man!’

Ruim een week later checkt Uncle Kush hoe het gaat met Daggoe_exotics: ‘Thx voor de info! Ik heb een positieve verandering gezien! Door 1, geen straatwiet meer te roken en 2, door minder een fuck te geven dat andere mensen me wiet zien gebruiken; en tot nu toe gaat het heel goed😊’ , en dat is precies wat we wilden horen! Succes met je verdere zoektocht in de wereld van wiet en laat het ons weten als je nog vragen hebt…

Heb jij een vraag of suggestie voor Uncle Kush? Stuur dan een DM of mail naar info@thehighcloud.eu