Skip to main content

Lemon Haze is misschien wel een van de bekendste Nederlandse strains ter wereld. Deze heerlijke frisse wietsoort domineert al jaren de menu’s in onze coffeeshops, maar is niet overal meer van dezelfde hoge kwaliteit als vroeger. Gelukkig ligt bij Coffeeshop DNA in Amsterdam nu een prachtige batch van deze strain, dus konden wij ermee aan de slag! Ontdek hieronder de The High Cloud Strain Review van Lemon Haze:

Lemon Haze

Lemon Haze is een frisse wietsoort die bekend staat om haar enorm opwekkende effect. De strain komt voort uit een kruising tussen Lemon Skunk en Silver Haze en heeft daardoor over het algemeen Limoneen en Pineen als dominante terpenen. Deze haze ruikt en smaakt daarom intens naar citrus. Maar dit zuurtje wordt gedragen en verzacht door een frisse dennengeur.

Ondanks de Skunk invloeden, neigt deze cultivar door de Haze invloeden ook meer naar een langwerpiger, sativa-achtige topstructuur. Al heb je bij de échte Lemon – in tegenstelling tot veel andere haze – ook een vrij stevige top dankzij de Skunk invloeden. Bovendien stappen we steeds meer af van het categoriseren van cannabis als indica of sativa. Daarentegen kijken we tegenwoordig meer naar de dominante terpenen in de soort dan alleen de bloeitijd en het effect (kalmerend of oppeppend).

Het distinctieve aroma van deze Lemon Haze doet denken aan hoe het soortje vroeger rook. In de late jaren ’90 en begin 2000, domineerde deze haze zo’n beetje alle coffeeshop-menu’s in Nederland. Helaas is de kwaliteit door de jaren heen niet verbeterd. Aangezien veel wietsoorten zijn door-gekruist om een maximale oogst te kunnen behalen. Waarbij de geur, smaak en algemene kwaliteit van de kweek achteruit gaat. Maar bij Coffeeshop DNA weten ze de échte Lemon Haze gelukkig nog wel te waarderen.

lemon haze bud coffeeshop dna mascotte papers
Bij Coffeeshop DNA weten ze wat échte Lemon Haze is!

Effect Lemon Haze

Het effect van deze haze is bijzonder aanwezig en je moet er echt van houden. Aangezien strains die in verhouding zoveel limoneen en pineen bevatten, een behoorlijk oppeppend gevoel kunnen geven. Zo geeft LH de meeste gebruikers heel veel energie waardoor ze praterig worden en lachkicks krijgen. Dat is natuurlijk super fijn als je een leuke middag wilt hebben met vrienden of ’s avonds uitgaat.

Als je echter onrustig bent of angstig, kan je van Lemon Haze juist nog onrustiger of angstiger worden. Sommige mensen zullen dit ervaren als een paranoïde gevoel. Als dit gebeurt, kun je het beste wat CBD nemen om het scherpe randje er vanaf te halen. Ook kun je ‘m mengen met wat CBD of een kalmerende strain. Als je bijvoorbeeld wel wilt genieten van de smaak, maar niet door het dak wilt gaan alsof je net een bakkie espresso teveel op hebt.

Coffeeshop DNA

Over espresso gesproken, dat is niet waar de bezoekers van coffeeshop DNA naar op zoek zijn. DNA is een mooie cannabiswinkel in Amsterdam Oud-Zuid, in de buurt van het Olympisch Stadion. Onlangs is de shop volledig verbouwd naar de stijl van Amsterdam Genetics, het lifestyle-merk waaraan DNA verbonden is. De winkel is daarom gekleed in prachtig hout en marmer en geeft een zeer luxe uitstraling. Met deskundig en gastvrij personeel, ben je op de Achillesstraat 104 aan het juiste adres voor een fijne winkelervaring én een heerlijke Haze.

Leave a Reply