Skip to main content

In aflevering drie van The High Cloud Podcast met Uncle Kush is Rinus Beintema te gast. Naast enthousiast cannabisgebruiker, staat Rinus bekend als de ‘Robin Hood van Cannabis’ door zijn radicale activisme. Zo verstrekt(e) hij illegale wietolie aan meer dan 10.000 mensen, kweekte op nationale TV en importeert nu LEGAAL THC-houdend wietwater… Ontdek alles over deze – en veel andere – onderwerpen in deze extra lange, super interessante aflevering van de THC podcast met Uncle Kush:

Rinus Beintema in The High Cloud Podcast

Ontmoet Rinus: ex-wietkweker, cannabis-activist en de ‘Robin Hood van Cannabis’. Die bijnaam kreeg hij in 2018 van de Volkskrant door zijn werk als voorzitter van Stichting Suver Nuver. Dat is een stichting die sinds 2011 illegale wietolie verstrekt(e) aan patiënten; en inmiddels ruim 30.000 donateurs heeft.

Rinus’ toewijding aan de plant is ooit ontstaan vanuit een gevoel van onrecht dat hem is aangedaan in het begin van zijn carrière. Daar begon een jarenlange strijd tegen de overheid, met als doel de kweek van cannabis te kunnen legaliseren. Niet voor hemzelf, maar voor iedereen! Dat doet hij op z’n Rinus’, met de meest ludieke acties die hij kan bedenken. En deze bespreken we natuurlijk uitgebreid tijdens de podcast…

THC-houdend ‘Italwater’ is één van Rinus’ ludieke acties om de kweek van cannabis te legaliseren

Radicaal activisme t.b.v. legale kweek

Zo begon hij een kwekerij met onder meer z’n eigen telefoonnummer op de muur, zodat hij bij een eventuele inval netjes gebeld kon worden door de agenten. Ook kwam hij ermee op nationale televisie bij BNN. Dit leverde hem toen landelijke bekendheid op; maar helaas zonder resultaat.

Daarom richtte hij uiteindelijk de stichting op, die de opkweek van recreatieve wiet combineerde met het verstrekken van wietolie aan mensen die daar baat bij hebben. Dat groeide in een aantal jaar uit tot een landelijke organisatie met meerdere inlooppunten en wel 30.000 donateurs; waarvan 10.000 actieve leden.

Echter is dat alles niet zonder risico, gezien de man in zijn carrière met veel tegenslag te maken kreeg. Van invallen tot schietpartijen en een recente rechtszaak waar hij schuldig werd bevonden maar geen straf kreeg. Nu denk je misschien dat dit een mooi resultaat is. Maar voor iemand die een verschil wil maken en juist de overheid uitdaagde om íets te veranderen, was dit de slechtst mogelijke uitkomst.

Wietwater ‘Italwater’ van Suver Nuver

Daarom bedacht Rinus onlangs een nieuwe loophole. Eentje waarvan hij hoopt dat het dit keer wél een verandering in de wet teweeg brengt: Italwater. Ja, hij ontdekte een manier om LEGAAL, full-spectrum THC-houdende drank te importeren uit de VS. Nu komen er hele pallets met legale THC binnen bij Beintema’s stichting – gezien en gekeurd door de douane in de VS, Frankrijk, België en Nederland.

Zijn hoop is erop gevestigd dat dit uiteindelijk een discussie gaat opleveren; die positief kan uitvallen voor cannabiskwekers die met meer dan 0,5% THC willen werken. In elk geval wil hij er duidelijk mee maken dat de manier waarop het wettelijke maximum van 0,5% THC in hennepproducten is vastgesteld, nergens op slaat.

Kijk nu de podcast met Rinus!

In de podcast bespreekt Uncle Kush ook met Rinus’ z’n persoonlijke voorkeur als het op zijn eigen cannabisgebruik aankomt. Daarnaast wordt ook gesproken over extracten, hash, wetenschappelijk onderzoek, vervuilde cannabis samples die Rinus voorbij ziet komen in zijn ‘highlab‘ en veel meer interessante onderwerpen!

Mis dus niets van deze extra lange aflevering van The High Cloud Podcast en bekijk hem NU hieronder:

Rinus Beintema in The High Cloud Podcast S01E03

Leave a Reply