Skip to main content

Grape Depression is een heel zeldzame wietsoort uit de Verenigde Staten. Kweker ‘Lifeisnotgrape‘ – bekend van de eerder gereviewde (en immens populaire) BOLO Runtz – zette hiermee de toon met z’n eigen merk na het vertrek bij Candy Paint. Hoe houdt zijn eerste solo-wapenfeit stand in The High Cloud Strain Review van Grape Depression? Check het snel:

Grape Depression

Deze Grape Depression is een kruising tussen Pink Panties en UVPK. En hoe zeldzaam haar ouders zijn, zo ook Grape Depression zelf. De relatief kleine batches in trendy verpakkingen zijn als een speld in een hooiberg in Nederland; maar zijn de moeite waard om naar op zoek te gaan. Al is het maar omdat je erover kunt meepraten. Want eerlijk? Daar zijn deze unieke strains toch voor. Gelukkig heeft El Barto Farm een pack apart gelegd voor The High Cloud Strain Review.

grape depression lifeisnotgrape the high cloud strain review el barto
Grape Depression van Lifeisnotgrape via El Barto Farm

De buds van deze batch zijn bijzonder kleurrijk en bedienen je met tinten van lichtgroen tot donkerder; geaccentueerd door knal-paarse tonen. Dit alles gebeurt onder een gloed van hagelwitte trichomen, die het overige plantmateriaal overigens bijna volledig verstoppen. Dat maakt van deze prachtige wiettoppen een plaatje en een waar genot om naar te kijken!

Nog meer trichomen en je ziet geen blad meer!

Geur en smaak

Bij de eerste opening van de sealbag komt er een EXTREEM sterke cassis-geur op je af. Een romerig druif/bessen-aroma dat ook wat wegheeft van Campino-snoepjes. Hier zitten helaas veel vluchtige terpenen bij. Want laat je het zakje iets langer liggen is de explosiviteit van de geur er gauw vanaf. Er blijft dan nog wel een zacht, romerig cassis aroma achter.

De smaak van deze ‘druif’ komt bij het roken erg in de buurt van Purple Punch. Een licht zuurtje geeft een voorzet aan een zee van rood en donkere (bos)vruchten. Maar anders dan bij de eerdergenoemde, heeft Grape Depression een romerige nasmaak. Een zeldzaam terpenenprofiel, in de wereld van Gelato’s en Z’s.

grape depression lifeisnotgrape the high cloud strain review el barto
Deze ‘druif’ is een welkome afwisseling tussen de ‘Ijsjes’ en ‘ZkittleZ’

Effect Grape Depression

Ondanks de terpiness van deze strain en het relatief hoge THC%, is Grape Depression niet direct een wietsoort waarvan je ogen dichtvallen. Dit zal te maken hebben met het unieke samenstelling aan cannabinoïden en terpenen, dat van deze strain een prima soort voor overdag maakt. Een opgewekt gevoel van ontspanning maakt overigens dat volgens ons de naam niet helemaal past bij deze vrolijke soort.

Heb jij ‘m al geprobeerd?

📲DEEL JOUW FEEDBACK & help mijn content te verbeteren 😶‍🌫️💚

ℹ️ De informatie in deze post is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden. Wij verkopen geen van de getoonde items en tolereren geen verzoeken hiernaar🚫

Leave a Reply