Skip to main content

Voor deze aflevering van The High Cloud Podcast zit Uncle Kush met legale wietkweker Chris (Thatdutchgrower). Zijn carrière in de cannabis begon kleinschalig en illegaal in het huis van z’n opa. Maar uiteindelijk heeft hij in Canada voor ’t eerst legaal wiet gekweekt voor z’n werk. Tegenwoordig doet hij dat echter op hoog niveau voor wetenschappelijk onderzoek bij de Universiteit van Wageningen. Hoe vindt hij het, om al z’n oogsten zonder z’n longen te gebruiken te moeten vernietigen? 

LEGAAL WIET KWEKEN voor ONDERZOEK

Chris – @thatdutchgrower op Instagram – kweekt voor z’n werk legaal wiet in Nederland. Niet om te verkopen helaas, maar voor onderzoek aan de Universiteit van Wageningen. Dat wil zeggen dat er wiet gekweekt wordt bij die Universiteit, waarop verschillende experimenten worden gedaan ten behoeve van de wetenschap. Uiteraard stopt Chris z’n hele hart en ziel in de planten en kweekt ze met alle liefde tot een waardevolle oogst. Het enige nadeel is, dat hij er geen één joint van rookt. Omdat elk lullig grammetje onder streng toezicht vernietigd wordt.

Van hokken naar toppen

Z’n eerste kweekje echter, deed hij in z’n opa’s huis toen die een half jaar in Venezuela op vakantie was. Een aantal ‘illegale’ kweken volgden, maar hier was nog geen sprake van professionalisering. Tot Chris in Canada kwam te wonen, en daar via de huisarts een recept kreeg voor medicinale wiet. Daar kom je dan ook direct in aanmerking voor een kweekvergunning, waardoor Chris openlijk en wat groter kon gaan kweken.

Zijn zelfgebouwde kweekhok viel daar zo in de smaak bij vrienden, dat hij ze steeds vaker voor anderen bouwde. Een hobby die al gauw uitgroeide tot een bedrijf; waardoor Chris bij veel legale telers over de vloer kwam en daar uiteindelijk z’n plek vond als grower. Na de scheiding van z’n vrouw, die met kids terug naar Nederland verhuisde, kwam ook Chris na enkele jaren terug in Nederland. En ging daar op zoek naar een baan als legale kweker. Want over z’n schouder kijken, daar had hij geen zin meer in…

Hoe Chris zijn weg vond in de Nederlandse cannabisindustrie (en hoe hij omgaat met het vernietigen van z’n oogsten) zie je in S02E04 van The High Cloud Podcast met Uncle Kush en Thatdutchgrower – LEGAAL WIET KWEKEN VOOR ONDERZOEK:

legaal wiet kweken onderzoek the high cloud podcast chris thatdutchgrower s02e04 uncle kush

Deze episode is opgenomen bij @coffeeshopthesquad in Zaandam, en is tot stand gekomen met steun van Zalig.co, Mascotte Active Filters, BioTabs Organische Plantenvoeding en Seedstockers Seeds.

Leave a Reply