Skip to main content

Props aan de H4shman voor deze 707 ChemDawg BHO Crumble. Die daarmee het eerste extract levert voor The High Cloud Strain Reviews. Een outdoor nugrun van feno ‘707’, van de bekende wietsoort ChemDawg. Die zorgvuldig is omgezet naar een kruimelige ‘Butaan Hash Olie’. Hoe schoon is-ie, hoe smaakt-ie én hoe is de high? We ontdekken het in deze strain review van 707 ChemDawg BHO Crumble:

707 ChemDawg

707 Chemdawg is een strain die bij veel andere wietsoorten aan de basis ligt. Een doorontwikkelde feno uit de ChemDawg #4 lijn, als we breeder ‘707 Seedbank’ mogen geloven. Daarom is-ie ook overwegend ‘indica’ in kweekeigenschappen; een relatief korte bloeiperiode maakt haar bloemen al oogstrijp. Al zien wij natuurlijk weinig terug van deze bloemen. In The High Cloud Strain Review van 707 ChemDawg beoordelen we namelijk geen flower, maar een concentraat: BHO Crumble.

707 ChemDawg BHO outdoor nugrun crumble the high cloud strain review
707 ChemDawg BHO Crumble van een Outdoor Nugrun

BHO Crumble (outdoor nugrun)

BHO betekent Butaan Hash Olie, en is in feite dus een cannabisextract gemaakt met butaangas. Hiervoor stop je cannabis in een container waar aan de ene kant butaangas inloopt; die er aan de andere kant weer uitloopt als vloeistof. Tegen die tijd heeft het ijskoude gas echter al het lekkers van het plantmateriaal afgepakt en geïsoleerd als vloeistof. Dat nu geconcentreerd moet worden want butaan kan je niet dabben! BHO kun je maken van je trim of ‘knipafval’. Maar is in dit geval gedaan met echte toppen van een outdoor grow. En dan kun je toch het beste resultaat verwachten. Fire in = fire out!

Deze butaanvloeistof wordt vervolgens opgelost in een vaccuümoven. Onder de juiste omstandigheden, temperatuur en druk, ‘purge’ je de gassen uit het mengsel waardoor alleen het cannabisextract overblijft. In dit geval een prachtig lichtgeel, bijna kaasachtige substantie zoals we zien met de Dankoscoop. Met daarin cannabinoïden, terpenen, flavonoïden en allerlei andere nuttige en smaakvolle waxen en stoffen uit de plant.

microscope dankoscope close up 707 ChemDawg BHO outdoor nugrun crumble the high cloud strain review
BHO van dichtbij lijkt of je inzoomt op een Parmezaanse kaas

Smaak en effect 707 ChemDawg BHO

707 ChemDawg BHO heeft een kenmerkende geur van citrus en dennen met een chemische, benzine-achtige ondertoon zoals je van een ‘Dawg’ verwacht. Er lijken qua terpenen dus ook wat ‘sativa’-invloeden in de soort zitten, kijkend naar het citrus en dennen-element. Toch neigt het effect echt wel meer naar onstpanning; en dus ‘indica’an je zou van verwachten van het frisse zuurtje.

Bij een flinke dab van deze BHO blijft er bijna tot geen residu achter op het glas. Wat laat zien dat het een redelijk puur extract is. Al verraad de kleur en zachte, smaakvolle inhale dat ook. Hierbij proef je direct een versterking van het dennenelement en de gassy ondertoon. Die terpenen bieden dan ook een fijne ontspanning in het lichaam. Na de heftige, explosieve headhigh uit de combinatie van de dennen en citrus-terps.

📲DEEL JOUW FEEDBACK & help mijn content te verbeteren 😶‍🌫️💚

ℹ️ De informatie in deze post is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden. Wij verkopen geen van de getoonde items en tolereren geen verzoeken hiernaar🚫

Leave a Reply