Skip to main content

In de achtste episode van The High Cloud podcast wordt Uncle Kush warm ontvangen door Mila Jansen. Die dankzij haar legendarische uitvinding de bijnaam de ‘HashQueen’ kreeg. We horen alles over Mila’s ontdekkingsreis in de wereld van cannabis aan de hand van verhalen van vroeger en nu. Maar we bespreken ook haar imposante hash museum en dab-a-doo events; en horen de toekomstplannen van deze niet-te-stoppen duizendpoot:

‘Hashqueen’ Mila Jansen

Mila de ‘Hashqueen’ Jansen is een levende legende; die in de afgelopen 50-60 jaar een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de wereldwijde cannabisindustrie is gebleken. Ze was namelijk één van de eersten die in Nederland stekken maakte van wietplanten. Daarmee bespaarden de Nederlandse kwekers zeeën van tijd én bakken met geld, aangezien ze geen mannetjes meer in hun hok hadden en gegarandeerd goede genetica gebruikten.

uncle kush voor een stapel bubbleator machines
Mila verstuurt nog dagelijks haar machines naar hashmakers over de hele wereld!

Mila’s échte wapenfeit is echter de uitvinding van de Pollinator; een soort automatische zeef waarmee je met kinderlijk gemak thuis (of op grotere schaal) goede hash maakt. Uiteraard hebben we het in deze bijzondere aflevering van The High Cloud podcast ook over deze machine én z’n opvolgers: de Bubbleator (voor waterhash) en Ice-o-lator voor ijshash. Ze bouwde met deze machines een succesvol bedrijf op – de Pollinator Company – dat tot de dag van vandaag deze machines met de hand maakt en verstuurd over de hele wereld.

Hashtikke mooie reizen

Nog voor haar grote succes in Nederland reisde Mila met haar dochter (liftend) naar India waar ze jarenlang heeft gewoond. Ondanks dat ze daar niet was voor de hash, leerde ze enorm veel van deze reis. Ze zag de unieke manier waarop ze in India en Afghanistan hash maakten en rookte het daar vers van de plant. Zoals je kunt verwachten barst Mila van de prachtige verhalen over deze tijd. Ze schreef hierover dan ook een boeiend boek, dat je HIER kunt bestellen.

Mila Hashqueen Jansen draait een joint
De ‘hashqueen’ aan het werk

Hotels en evenementen

Bovendien vertelt Mila de Hashqueen over de bijzondere tijd als uitbater van het ‘Hemp Hotel’ in Amsterdam. Waar ze geen cent winst maakte, maar een veilige haven wist te creëren voor rokende reizigers en vrienden van over de hele wereld maakte.

Die vrienden (plus heel veel nieuwe) ontmoet ze nu regelmatig op haar eigen ‘Dab A Doo’-evenementen. Een hash cup voor en door hashmakers die na een reeks succesvolle edities, nu op een toer door Zuid-Amerika gaat. We spreken Mila in deze aflevering natuurlijk ook over dit gewaagde avontuur; en nog veel meer interessante onderwerpen. Waaronder haar imposante hash museum met meer dan 120 samples stuff van over de hele wereld!

Kijk NU de nieuwe aflevering van The High Cloud Podcast met Mila Jansen! Klik op de afbeelding hieronder, log in op YouTube en heb veel kijkplezier:

The High Cloud Podcast

In The High Cloud Podcast geeft Uncle Kush een inkijkje in de Nederlandse cannabisindustrie. Dit doet hij aan de hand van interessante verhalen en gesprekken met vrienden en ondernemers uit de branche. In de eerste aflevering sprak hij ondernemers Jack en Tom en in de tweede show dab-masters Runa en Kees. De derde aflevering is met Rinus ‘de Robin Hood van Cannabis’ Beintema en de vierde is een Q&A met Uncle Kush zelf. Aflevering vijf is een interessante tasting met ‘interpener’ Herbert M. Green en in aflevering zes is Uncle Kush te gast bij de mannen van CNNBS.nl. In de zevende podcast, die voor die met Mila, zit Uncle Kush met Mahmoud van Dutch Passion. Heb jij ze allemaal al gezien? Check ze nu!

Leave a Reply