Skip to main content

In de zevende episode van The High Cloud podcast wordt Uncle Kush ontvangen door Mahmoud van Dutch Passion. Een bekende kop in de cannabisindustrie, aangezien hij al ruim tien jaar werkt voor het wietzaden-bedrijf. Hoe is hij op deze plek terecht gekomen, wat doet hij precies voor Dutch Passion en wat heeft hij zoal meegemaakt in zijn tienjarige wiet-carriere?

Mahmoud van Dutch Passion

Mahmoud werkt inmiddels al zo’n tien jaar voor het Nederlandse wietzaden-bedrijf ‘Dutch Passion‘ en reisde hiervoor half de wereld over. Een van de oudste én meest gerenommeerde zadenbanken van Europa. Zijn schoonvader, Henk van Dalen, oprichter en eigenaar van Dutch Passion is namelijk de bedenker van strains als White Widow, Power Plant en Orange Bud. Om maar een paar van de legendarische strains te noemen die op zijn naam staan.

In deze episode van The High Cloud podcast vertelt Mahmoud over de geschiedenis van Dutch Passion. Maar belangrijker nog, het pad dat hij tot nu toe heeft bewandelt binnen het bedrijf. Hij schopte het in die tien jaar tijd namelijk tot ‘hoofd nieuwe genetica’. Hoe kwam hij er terecht, wat doet hij nu precies en wat kunnen we verwachten van deze zadengigant? We horen alles over de toekomstplannen en krijgen zelfs een primeur van hun eerstvolgende strain!

Uiteraard heeft Mahmoud ook een aantal mooie Dutch Passion samples meegenomen voor Uncle Kush

B(l)oeiende aflevering

Normaal gesproken mag het niet, maar voor de gelegenheid wordt een uitzondering gemaakt en mag Uncle Kush binnen roken. Alhoewel hij de heerlijke strains van Dutch Passion liever meeneemt om later eens goed te analyseren. Want dat verdienen de prachtige samples die Mahmoud meeheeft!

Na de podcast-opname kreeg de THC-crew ook een rondleiding in het enorme bedrijf van Dutch Passion. Die beelden zijn verwerkt in de video hieronder. Als je daarop klikt word je doorgestuurd naar YouTube, daar kun je vervolgens inloggen en genieten van deze nu al legendarische episode:

Dutch Passion The High Cloud Podcast Mahmoud

The High Cloud Podcast

In seizoen één van The High Cloud Podcast neemt Uncle Kush je mee achter de schermen van de Nederlandse cannabisindustrie; samen met ondernemers en vrienden uit de branche. Ze roken samen de meest exotische strains en extracten van dit moment, praten over alles wat met cannabis te maken heeft; en horen de verhalen van nieuwkomers en veteranen in de wereld van wiet.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal, volg ons op Instagram en check hier onze andere kanalen. Of kijk meteen de nieuwste aflevering van The High Cloud podcast door te klikken op de afbeelding hierboven.

Leave a Reply