Skip to main content

In de vijfde aflevering van The High Cloud podcast ontvangt Uncle Kush, Herbert M. Green. Als interpener, fervent vaper en cannabis content creator weet hij superveel over onze geliefde plant. Daarom ‘interpeneren’ de mannen in deze episode twee fenotypes van één strain. Oftewel, ze worden superhigh van twee heerlijke variaties op één overheerlijke wietsoort. Check nu S01E05 met Herbert en maak kennis met deze interessante cannabisexpert. Weet hij écht zoveel over wiet?

Interpener

In de vijfde aflevering van The High Cloud Podcast ontvangt Uncle Kush, Herbert M. Green. Herbert volgde een cursus aan een Amerikaans instituut om cannabis te leren interpeteren; en mag zichzelf daarom ‘interpener’ noemen. Aan de hand van een aantal beoordelingspunten kan Herbert snel de algemene kwaliteit van een cannabissample beoordelen.

Belangrijker nog, is dat deze wietexpert in detail kan uitleggen welke terpenen er in een bepaalde strain te vinden zijn. Dus weet hij goed in te schatten welk effect hij ervan kan verwachten. Terpenen zijn immers de aromatische stoffen in wiet die bepalend zijn voor het effect van een wietsoort. Je leest er alles over in dit artikel van onze vrienden bij CNNBS.nl.

Als interpener trekt Herbert Green de moderne benamingen en categorisering van cannabissoorten graag in twijfel. Er wordt daarom niet meer over sativa en indica gesproken, maar termen als ‘Broad Leaf Marijuana’ en ‘Narrow Leaf Marijuana’. Tijdens deze aflevering leer je dus alles over ‘interpenen’. Bovendien geeft Herbert handige tips waarmee jij beter onderscheid leert maken tussen verschillende wietsoorten.

Interpener Herbert M. Green aan tafel bij Uncle Kush in S01E05 van The High Cloud Podcast

Fenotypes analyseren

Voor de gelegenheid staat er weer heel bijzondere wiet op tafel tijdens de podcast. Dankzij de mannen van Afro Genetics staan er namelijk twee verschillende fenotypes van één wietsoort op tafel. Fenotypes zijn het resultaat van een kruising tussen twee cultivars, waar ‘kinderen’ uit ontstaan met uiteenlopende eigenschappen. Denk hierbij aan een andere geur, vorm of kleur.

In dit geval gaat het om de F2 en F3 van Curaçao OG, een originele strain van het kwekerscollectief. De vraag is of Herbert M. Green tijdens de opnames deze twee feno’s kan analyseren; en kan vertellen hoe hij dat doet. Weet hij écht zoveel over wiet? Check de podcast om te zien of hij de F2 en F3 van elkaar kan onderscheiden, nadat Herbert de samples zelfs door elkaar heeft gegooid.

The High Cloud Podcast

Zoals je misschien al weet door het kijken van de andere afleveringen in seizoen 1 van The High Cloud Podcast. Neemt Uncle Kush je in deze podcast-serie mee achter de schermen van de Nederlandse cannabisindustrie; samen met ondernemers en vrienden uit de branche. Ze roken de meest exotische strains en extracten van dit moment, praten over alles wat met cannabis te maken heeft & horen de verhalen van nieuwkomers en veteranen in de wereld van wiet.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal, volg ons op Instagram en check hier onze andere kanalen. Of kijk meteen de nieuwste aflevering van The High Cloud podcast:

Leave a Reply