Skip to main content

Join Uncle Kush voor een interessant gesprek met de 75-jarige SOMA van Soma Seeds. Terwijl hij anekdotes vertelt over vroeger. Zoals wiet roken met Jack Herer in vliegtuigen en verliefd worden op Amsterdam toen hij Ben Dronker’s Cannabis Castle bezocht. Maar ook de fouten die hij maakte als beginnende kweker/veredelaar. We leren over zijn kijk op het leven, de veranderende industrie en new skool strains. Terwijl we ook de oorsprong van enkele van SOMA’s legendarische creaties ontdekken. Zoals Amnesia Haze, New York City Diesel en nog veel meer.

Soma (Mushroom Marc)

Soma (Marc) is bijna 75 jaar oud en rookt al bijna zes decennia wiet. Door de jaren heen veranderde hij van werk in het bedrijfsleven. Tot een regelrechte hippie die pleit voor het bevrijden van de plant. Dit begon allemaal toen hij op 18-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking kwam met cannabis. Toen ik op de postkamer werkte voor IBM. Zijn eerste ontmoeting met cannabis leidde (toen nog onder de naam) Marc naar het ontdekken van de wonderen van de psychedelische wereld. Marc probeerde bijna elk psychedelisch middel uit dat je maar kunt bedenken en begon zijn nieuwe persoonlijkheid te vormen: Mushroom Marc.

Maar toen hij zich meer ging bezighouden met het kweken en kweken van cannabissoorten, veranderde zijn naam in Soma. Verhuizen van staat naar staat in de VS, cannabis kweken, soorten vinden en nieuwe kweken. Op een gegeven moment ontmoette hij Jack Herer. Nadat ze allebei een lezing hadden gegeven op een cup in Oregon, nodigde Jack Soma uit om met hem mee te gaan naar Amsterdam. Dit was in 1994, het jaar dat Ben Dronkers van Sensi Seeds: Jack Herer. De revolutionaire cannabiscultivar die vernoemd is naar de kweker uit de VS.

Soma Sacred Seeds

Soma keerde terug naar de VS met deze zaden en begon ze te kweken, ermee te kruisen en werd er steeds beter in. Het klimaat was echter vijandig en de ondernemende hippie werd gearresteerd, berecht en gevangengezet. Bovendien werd hij op een gegeven moment zelfs voortvluchtige vanwege cannabis. Met de Amsterdamse sfeer in zijn achterhoofd besloot Soma de gok te wagen en naar Nederland te verhuizen.

Als illegale immigrant begon hij zijn zaadbedrijf vanaf de zolder van een ijzerwinkel. Maakte er vervolgens een bloeiend bedrijf van dat voor meerdere gezinnen brood op de plank brengt. Inclusief die van hemzelf natuurlijk, waar hij zeer lovend over spreekt. Benadrukkend dat hij altijd tijd maakte voor zijn liefste bezigheid: zijn familie. Zelfs tijdens het opbouwen van een uitdagend bedrijf en het pleiten voor de plant.

Oorsprong van Amnesia Haze, Anekdotes & Levenslessen

Uncles gesprek met deze levende legende is er zeker een voor in de boeken. Soma vertelt hoe hij zijn carrière in cannabis begon. Maar hij deelt ook grappige en emotionele anekdotes en leert ons over de oorsprong van zijn meest legendarische creaties. Zoals Amnesia Haze, New York City Diesel, Lavender OG & SoGouda; om er een paar te noemen.

DUIK ERIN en bekijk ‘‘DAAROM NOEMDE IK HET AMNESIA HAZE’: SOMA Seeds – The High Cloud Podcast S04E03‘ NU hier:

Soma Seeds The High Cloud Podcast Uncle Kush

Wil je meer zien? Bekijk andere afleveringen hier📲

Leave a Reply