Skip to main content

Uncle Kush viert een mijlpaal als-ie voor ‘t eerst in z’n leven legaal geteelde recreatieve jonko koopt in een Nederlandse coffeeshop. In Tilbrug en Breda is namelijk een aanloopfase gestart van het veelbesproken ‘wietexperiment’. Uiteraard moest Uncle erbij zijn en van die eerste oogst meeproeven. Hoe bevalt de legaal gekweekte cannabis van FYTA, Aardachtig en Canadelaar? Wat vinden coffeeshops en hun klanten van de prijs-/kwaliteitsverhouding? En het belangrijkste: zijn er punten voor verbetering? Je ziet het in: UNCLE KUSH GOES Wietexperiment: Legale 🍁 halen in Tilburg & Breda:

Aanloopfase Wietexperiment

Het ‘wietexperiment’ is een veelbesproken onderwerp in The High Cloud Podcast. Zo spraken we al eens met Patrick Stevens van teler ‘Holigram’ bij The Grass Company in Tilburg. Toevalligerwijs is dit ook één van de eerste coffeeshops waar wietexperiment-wiet te krijgen is én waait hij ook even langs om mee te kijken. Want hoewel de andere acht gemeenten nog met smart wachten op teeltbedrijven die nog moeten bouwen. Besloot de Nederlandse overheid dat in Tilburg en Breda gestart kon worden met de verkoop van wietexperiment-wiet. Mits drie van de tien telers iets konden aanbieden.

De grootste verrassing was bovendien een zaadje in een van de toppen!

FYTA, Canadelaar & Aardachtig

FYTA stond al eeuwen klaar, maar nu ook Aardachtig en Canadelaar oogstten, kon het feest beginnen. Hoewel het aanbod nog vrij schaars is en volumes vrij laag (bijna alles was uitverkocht in de eerste paar dagen). Waren er diverse shops in deze ‘aanloopgemeenten’ waar deze wiet te krijgen was. Dus stapte Uncle Kush met kritische vriend Runa in de auto richting het Zuiden voor de grote proef op de som.

Uncle scoorde legaal gekweekte wiet van FYTA, Aardachtig & Canadelaar in Tilburg en Breda

Samen bezochten ze The Grass Company in Tilburg en hadden daar een interessant gesprek met bedrijfsleider én goede vriend Jasper Rutten. Hier testten ze bijna het hele aanbod van FYTA en enkele dingen (waaronder de hash) van Canadelaar. Daarna wipten de boys nog even langs De Baron in Breda om ook de spullen van Aardachtig van vriend Kees te bemachtigen. De Kees die we spraken in S01E02 van de THC Podcast, zoon van SSSC’s Karel Schelfhout (uit S02E09) én dus nu nauw betrokken bij teler Aardachtig.

Niet fantastisch

Eerlijk is eerlijk, de verwachtingen waren vrij hoog gespannen door een vroeg inkijkje in de R&D van FYTA. En het vertrouwen in bevriende kwekers die werken bij 2/3 actieve telers. Het was dan ook een behoorlijke teleurstelling om de kwaliteit van de wietexperiment-wiet nu te zien. Esthetisch niet fantastisch, qua geur wel hoopvol maar vervolgens brandt of rookt 9/10 samples teleurstellend. De grootste verrassing was bovendien een zaadje in een van de toppen! Welke dat is? Dat zie je in de video: ‘UNCLE KUSH GOES Wietexperiment: Legale 🍁 halen in Tilburg & Breda:

uncle kush goes wietexperiment

Leave a Reply