Skip to main content

In de 9e episode van The High Cloud Podcast zit Uncle Kush samen met Patrick Stevens. Hij zit al decennia lang in de industrie en werkt nu bij één van de tien legale telers in het wietexperiment: Holigram (Grassmeijers). Bij The Grass Company in Tilburg spreken Uncle Kush en Patrick onder andere over: Patrick’s weg in de cannabisindustrie, wiet kweken op de raarste plekken ter wereld en out gaan in Uruguay. Maar ook over: namaak-cannabinoïden, hoge boetes in het buitenland én natuurlijk van alles over (Patrick’s rol in) het wietexperiment.

Patrick ‘Pattekx’ Stevens

Patrick ‘Pattekx‘ Stevens is misschien nog wel het bekendst van zijn tijd bij BioBizz. Als Mr. Bloom reisde hij de wereld over om mensen aan de organische plantenvoeding te helpen. Daar kwam hij dan weer terecht via een groothandel voor growshops; zo legt hij Uncle Kush uit in deze negende aflevering van The High Cloud Podcast met Uncle Kush. Opgenomen bij één van de gezelligste shops van Nederland, The Grass Company in Tilburg. Nu werkt ‘Pattekx’ echter voor Grassmeijers, die onder de naam Holigram een vergunning heeft om straks legale wiet te telen om coffeeshops mee te bevoorraden.

Wietexperiment

Dit alles gebeurt onder het mom van het ‘wietexperiment‘. Kort gezegd mogen coffeeshops in tien geselecteerde gemeenten straks legaal wiet inkopen bij deze telers. De bedoeling hiervan is te onderzoeken wat voor effect het reguleren / legaliseren van de ‘achterdeur’ heeft. En dan vooral de impact ervan op de volksgezondheid, veiligheid ondernemers én consumenten; en de zwarte markt.

We hebben het onder meer over het verwachte aanbod, de prijs en verpakkingen. Maar ook over hoe Holigram zich gaat onderscheiden straks en hoe Patrick nu zijn dagen vult, aangezien er nog geen plant in de grond staat bij de legale telers.

Wiet in de wereld

Bovendien heeft Patrick door zijn werk heeft hij bijna overal ter wereld wel blowers en growers ontmoet. Hij vertelt dan ook in geuren en kleuren over wietbeurzen in Japan, out gaan in Uruguay, torenhoge boetes in Duitsland; en op wonderlijke wijze ontsnappen aan een boete in Oostenrijk door een ‘rijvaardigheidstest’. Maar ook over gepakt worden in Italië door een topje CBD?! Kortom, weer een goed gevulde episode met een oude rot in het vak.

Roll up en geniet!

Leave a Reply