Skip to main content

Er bestaan duizenden wietsoorten met elk hun eigen unieke smaak en effect. Vandaar dat beginners zoals Jonathan soms het spoor bijster raken als ze op zoek gaan naar een lekker soortje om te roken. Gelukkig biedt Uncle Kush graag advies, en beantwoord in deze editie van ‘Uncle’s Advies’ de vraag: ‘Wat is een goeie sativa om mee te beginnen?’

Goeie sativa om mee te beginnen

Uncle Kush krijgt dagelijks vele DM’s met vragen en opmerkingen van kijkers en volgers. Waar mogelijk, geeft hij dan ook graag advies over alles wat met cannabis te maken heeft. Of het nu gaat over witte as, harde hash of darmproblemen genezen met spacecake. Onze Ome Kush doet z’n best om zo duidelijk mogelijk antwoord te bieden.

In deze editie van ‘Uncle’s Advies’ een korte vraag – met een uitgebreid antwoord – van Jonathan. Hij zegt: ‘Hey Uncle Kush, ik had even een vraagje hé… Wat is een goede sativa om mee te beginnen, waar je lekker energiek van wordt? Bedankt alvast!’

Volg je neus!

Waarop Uncle Kush antwoordt: ‘Hé Jonathan, Thanks voor je berichtje man. Dat is natuurlijk vrij persoonlijk en smaakafhankelijk. Zo zijn er heftige haze soorten waarvan je bijna door het dak gaat. Tot wat meer ontspannen Sativa strains waarvan je een positief opgewekt gevoel krijgt. Het belangrijkste is je neus te leren volgen wat de selectie van strains betreft.

Dat gezegd hebbende zijn mijn go-to’s voor in de ochtend niet de heftigste oppeppers. Ze bieden eerder een positief opgewekt gevoel zonder dat je er zenuwachtig van wordt. Bijvoorbeeld: Sour Tangie, Strawberry Sour Diesel, Tropicanna Cherries, Mimosa, Sunset Sherbert, Sour Rainbow en Zkittlez. Maar ook allerlei kruisingen en dingen die in de buurt komen 😅 Maar nogmaals, volg je neus of kijk eens bij de THC Strain Reviews!’

sunset sherbert
Sunset Sherbert is een van Uncle Kush z’n favorieten voor overdag

Puur roken voor beste effect

Jonathan begrijpt niet helemaal wat Uncle Kush bedoelt, en reageert: ‘Wat bedoel je precies met door het dak gaan? Kun je echt hyper worden van een joint?’. ‘Ja man’, zegt Uncle Kush… ‘Als ik een pure Lemon Haze rook zonder beetje CBD of Indica-terpy-wietje erdoor dan ga ik stofzuigen, opruimen, aan ’t werk bro! Hahaha helemaal twitchy.’

Daarom is het zo van belang om tabaksvrij te consumeren, aangezien tabak een bloedvatvernauwend element heeft dat elk Sativa-soortje dempt. Waardoor je van een Lemon haze-tabaksjoint bijvoorbeeld een bankzit-effect krijgt. Terwijl je de neiging krijgt een voorjaarsschoonmaak te houden in de winter als je ‘m puur zou roken.

Sativa voor het sporten?

‘Wow wist ik helemaal niet dacht dat het allemaal een slaperig effect gaf. Dankjewel!’ zegt Jonathan hierop. Die toch nog een vraag overhoudt aan dit gesprek: ‘worden sativa soorten dan ook gebruikt i.v.m. sport of weet u daar minder van?’

Uncle Kush antwoordt op zijn beurt: ‘In de sportwereld wordt veel gebruik gemaakt van CBD enzo voor sneller herstel. Als pre-workout rook ik wel een Sativa en ik denk met mij nog veel anderen. Maar in de professionele sport is dat natuurlijk een no-go.’ Waarop Jonathan tevreden afsluit: Heel goed om te weten. Dank je man, ga het proberen!’

Heb jij ook een vraag aan Uncle Kush? Neem contact met ons op!

Leave a Reply