Skip to main content

Uncle Kush geeft in ‘Uncle’s Advies‘ adviezen over alles wat met cannabis te maken heeft. Of je nu als beginner een vraag hebt die hij zo uit het blote hoofd weet; of een meer ingewikkelde vraag hebt die even uitgezocht moet worden. Eén ding is zeker, we leren er uiteindelijk allemaal van. Zo wilde Jurre graag weten hoe het nou zit met de associatie van witte as met schone wiet. Werkt dat zo, of klopt dat niet?

Witte as

Via de insta van @therealunclekush is een leuke vraag binnengekomen van Jurre. Hij zegt: ‘Yooooo! Ik heb je podcast gekeken en ben mij sindsdien meer gaan verdiepen in wiet, maar zit al best lang met een vraag’. Waarna hij vervolgt: ‘Al mijn maatjes zeggen dat het onzin is, dat als je as wit is, je wiet goed is. Toch lees ik dit overal en het lijkt me eigenlijk ook wel logisch. Maar ik kan nergens vinden hoe het kan dat de as bij het ene wietje witter is dan bij de ander.’

En dat is een zeer terechte vraag waar geen simpel antwoord op te geven is. Immers bestaat er zelfs onder de harde kern van cannabisexperts nog weleens twijfel over dit fenomeen en hoe het precies ontstaat.

Schone wiet of niet?

‘Hee Jurre!’ zegt Uncle Kush, die ziet dat Jurre op dat moment 412 volgers heeft. ‘Je komt net 8 volgers tekort voor een mooi rond getal zie ik 😂… Thanks voor het kijken van de podcast! Witte (of lichte, fluffy) as is over het algemeen een mogelijke indicator voor hoe schoon de wiet is en hoe smooth-ie rookt.’

witte as
Hoe witter het as, hoe schoner de wiet, denkt men…

Uncle Kush legt verder uit: ‘In theorie krijg je namelijk mooie witte as na een volledige verbranding. Dus donkerdere as zou kunnen betekenen dat er nog ongewenste stoffen in het plantmateriaal zitten die de verbranding verhinderen. Denk hierbij aan plantenvoeding, pesticiden of metalen uit de bodem. Maar in de meeste gevallen gaat het echter om een te hoog vochtigheidsgehalte waardoor de wiet niet lekker wegbrandt en zwart as achterlaat.

Bovendien zijn er ook manieren om met flinke minerale voeding – calcium en magnesium bijv. – ook witte as te krijgen. Zónder dat het fijn rookt of schoon is. Immers zijn de mineralen alles wat overblijft nadat de koolstof volledig wegbrandt, zo las ik ooit bij CNNBS.nl. Witte as wil dus niet altijd zeggen dat jouw wiet super goed of schoon is.

Zwarte as = foute boel!

Zware, donkere of zwarte as is bijna altijd foute boel though. Het beste heb je dus licht grijs tot witte as; gecombineerd met een goede – luchtige – structuur’ concludeert Uncle Kush. ‘Beantwoordt dat je vraag?’ Waarop Jurre antwoordt: ‘Thanks voor deze info alweer, ik vind ‘t knap dat je ‘t allemaal zo weet uit te leggen👌🏼💪🏼’

Heb jij een ander idee hierover, zelf een vraag of aanvulling? Mail dan naar info@thehighcloud.eu of neem contact op via instagram!

Leave a Reply