Skip to main content

Uncle Kush staat graag klaar voor smokers met brandende vragen over wierie. In Uncle’s Advies op The High Cloud vind je daarom allerlei antwoorden op uiteenlopende vragen; van beginnende en meer ervaren cannabis-liefhebbers. Dit keer zoekt @eenoog_worldwide advies bij Ome Kush via Instagram met de vraag: ‘kun je een jointje draaien met wietblad als vloei?’

Wietblad vloei

‘Hoi’, zegt Reno a.k.a. @eenoog_worlwide in de DM aan @thehighcloud.eu. ‘Ik heb een vraag, en aangezien u een wiet-podcast heeft moet u er wel wat over weten. Kun je jointjes draaien en een wietblad gebruiken als vloei?’ En met die brandende smokersvraag helpt Uncle Kush hem graag! Want zo makkelijk als het klinkt, is het waarschijnlijk niet…

rozenblaadjes joint vloei
Er worden zelfs joints gedraaid van rozenblaadjes!

Alternatieven op goeie vloei

Uncle Kush: ‘He Reno! Thanks voor je interessante vraag 😃 Om een jointje lekker te kunnen roken heb je altijd goeie vloei nodig. Maar er zijn natuurlijk enkele alternatieven – zoals bluntwraps – waarmee je de ervaring wat kunt aanpassen. Ik wilde eigenlijk eerst verbeteren zeggen, maar dat geldt niet voor iedereen!

Er zijn zelfs mensen die draaien hun jointjes soms met rozenblaadjes. Dit was zelfs een trend in 2017, zien we hier bij onze vrienden van CNNBS.nl. Maaaaaaar al deze alternatieven hebben gemeen dat ze best smooth zijn. Daarmee bedoel ik gewoon redelijk glad.

Onhandige vingers

Als je namelijk dikke nerven erin hebt (zoals die middenin de vinger van een wietblad) kan de manier waarop je jointje brandt aangetast worden. Dat niet alleen, de vingers van wietbladeren zijn over het algemeen vrij dun. Grote schutbladeren van zogenaamde ‘Indica’ of ‘broad leaf marijuana’ zouden nog wel groot genoeg kunnen zijn. Maar ook de nerven zijn dan een stuk groter en dus hinderlijk om mee te draaien én roken.

dikke wietbladeren uncle kush
Deze bladeren zijn misschien groot genoeg, maar nog steeds niet geschikt om als vloei te gebruiken…

Bovendien zijn wietbladeren veel te nat om te roken als ze vers zijn – en onmogelijk om mee te draaien als ze kurkdroog zijn. Ze zouden tot stof verkruimelen bij de eerste poging. Dus je zou al het perfecte moment moeten vinden om te draaien en te roken. Al is er een grote kans dat de joint dan nóg niet lekker brandt door de nerven.

Vloei van hennep of wiet

Met wietbladeren (of hennepbladeren) kun je echter wel vloeitjes maken. Er wordt al op grote schaal gebruik gemaakt van de bladeren, takken en stammen uit de legale hennepteelt om hennepvloeitjes mee te maken. Dat is een milieuvriendelijk alternatief op ‘gewone’ houtpulp- of rijstenvloeitjes. Het is niet iedereen’s ding, maar het bestaat wel!

Er bestaan ook bluntwraps gemaakt van hennep. Nicotine-vrij en daarom een stuk beter dan reguliere blunts. Dat is aan Ome Kush niet besteed trouwens, ik houd het liever op goede pure wiet met ongebleekte blaadjes van ZALIG.CO. Zelf proberen? Bestel ze nu hier en gebruik kortingscode THC10 voor 10% korting!

Rook er een dikke op!

Heb ik je vraag hiermee voldoende beantwoord?’ Reno is tevreden en antwoordt: ‘Dank je wel voor dat antwoord, dit helpt zeker want op internet kon ik nergens duidelijk antwoord vinden. En ik geniet altijd van je podcast, een echte podcast die uitlegt en dieper er op ingaat.’ En dat compliment waarderen wij enorm 🤩 ‘Ik wens je nog een fijne avond en ik rook even een dikke toeter op je’ en daar heeft Reno geen woord aan gelogen:

dikke toeter wietblad vloei
Reno doet niet aan half werk en rookt een dikke – of lange? – toeter op Uncle Kush

Als je zelf zo’n lange wilt draaien kun je overigens ook terecht bij onze Vlaamse vrienden van ZALIG. Met hun 4 meter lange vloei-rol kan je ‘m zelfs nóg langer maken. Hoe lang krijg jij je jonko met deze lange vloei rol?

Heb je zelf een vraag aan Uncle Kush of aanvulling op deze informatie? Mail naar info@thehighcloud.eu of neem contact op via Instagram.

📲DEEL JOUW FEEDBACK & help mijn content te verbeteren 😶‍🌫️💚

ℹ️ Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden. Wij verkopen geen van de getoonde items en tolereren geen verzoeken hiernaar 🚫

Leave a Reply