Skip to main content

Haze voor Kush? Onze Uncle Kush staat er nou niet per sé om bekend. Maar voor deze zoete variant is er een uitzondering gemaakt. Want Coffeeshop Cremers in Den Haag heeft nu deze nostalgisch smakende Delahaze op het menu staan. Weet deze geremixte haze-klassieker uit zijn groene jaren’, onze Ome Kush te overtuigen? Dit is The High Cloud Strain Review van Delahaze:

Delahaze

Haze-wiet is niet allemaal hetzelfde. Al denk je door de eenheidsworst in veel coffeeshops nu misschien van wel. Maar vroeger, héél vroeger, waren er nog lékkere haze-soorten. Cultivars die je niet alleen helemaal knettâh maakten; maar ook daadwerkelijk goed smaakten. Eén daarvan, een oude favoriet van Uncle Kush, is Mango Haze. En laat deze – samen met Lemon Skunk – nou net één van de ouders zijn van deze review-strain: Delahaze (Paradise Seeds).

delahaze strain review the high cloud coffeeshop cremers
Delahaze van Coffeeshop Cremers

Hoewel de klassieke Haze invloeden overduidelijk aanwezig zijn bij deze strain. Zorgt de Lemon Skunk voor een iets kortere bloeitijd en topstructuur. Daardoor krijg je mooi compacte wiettoppen met prachtige groentinten afgewisseld door feloranje bloeiharen. Bedekt met een glinsterende laag trichomen in een hoge dichtheid. Paradise Seeds heeft hiermee een gulden middenweg gevonden voor sativa-liefhebbers met weinig geduld. Die met 24% THC volgens onze THC Testservice, ook nog een behoorlijke klap kan uitdelen.

Smaak en geur Dela haze

De kenmerkende frisse dennengeuren – die je bij een haze mag verwachten – worden bij deze Delahaze mooi aangevuld; door een zoete laag die meteen nostalgische gevoelens oproept. Het zijn namelijk precies de zoete tonen die je in de échte Mango Haze vond. Een van de favorieten van Uncle Kush, voordat Kush überhaupt een algemeen begrip was in cannabis-loving Nederland. Afgetopt door een lichte gassyness die naar alle waarschijnlijkheid een erfenis is van de Lemon Skunk.

Deze geuren komen ook terug in de smaak van Delahaze. Waarin de Lemon Skunk ook een stuk beter te proeven is dan dat je ‘m ruikt. Een combinatie die niet anders kan dan herinneringen oproepen bij een oudere generatie stoners. Die vroeger niets anders dan dit soort smaken kregen in de coffeeshop.

Delahaze effect

Maar dankzij de nieuwe kweektechnieken is deze Delahaze een stuk beter geproduceerd dan die Mangootjes van toen. En daardoor produceert een pure joint van deze verse haze ook een dikke oliering. Dankzij de hoge concentratie cannabinoïden én terpenen in deze batch. Die overigens gevangen zitten in een hoog aantal prachtige trichomen, die verraden dat deze Delahaze op het juiste moment is geoogst

De resultaten van de THC Wiet testervice

Dit merk je dan ook meteen terug in het vrij sterke effect. Dat zich vooral laat kenmerken als een actieve head high. Een waarna je bijvoorbeeld de digitale pen oppakt en een strain review schrijft, gelukkig. Want anders was er van dit schrijven weinig terecht gekomen. Delahaze is dus een ideale wietsoort voor overdag. Om je creativiteit mee te stimuleren en een opgewekte, productieve sesh mee te houden.

Coffeeshop Cremers

Deze specifieke batch DelaHaze is afkomstig van Coffeeshop Cremers in Den Haag. Ken je deze gezellige, Haagse voorbeeldshop nog niet? Check dan hier de podcast met eigenaar en markant figuur Gerard, in de bar ‘Café Cremers’ náást de gelijknamige coffeeshop. Waar je dus je jointje mag roken én een biertje kunt kiezen uit de ruim 30 soorten op de tap. Daar presenteerde Uncle Kush ook eens een hilarische Pub Quiz, die video bekijk je hier.

Leave a Reply