Skip to main content

In de tiende en laatste aflevering van het eerste seizoen van The High Cloud Podcast wordt Uncle Kush warm ontvangen door de markante Gerard Smit. De intrigerende eigenaar van Coffeeshop (en Café) Cremers in Den Haag werkt al sinds de jaren ’90 in de Haagse coffeeshop-scene. Hoe is deze branche volgens hem ontwikkeld in de afgelopen 30 jaar; en hoe kijkt Gerard aan tegen dingen als dabben en het wietexperiment? Ontdek het in de seizoensfinale van The High Cloud seizoen 1:

Gerard ‘Cremers’ Smit

Gerard werkt al sinds de jaren ’90 in de Haagse coffeeshop-scene. Een normale stap voor hem; want hij groeide op met cannabis, zo vertelt hij in de tiende aflevering van The High Cloud podcast. Hij kwam bij Coffeeshop Cremers te werken toen de zaak net z’n nieuwe naam kreeg. Daarvoor was de shop (van toenmalig eigenaar Joop) namelijk een Bulldog coffeeshop. Jarenlang werkte Gerard voor Joop, totdat hij de zaak kon overnemen en z’n eigen draai kon geven. En niet geheel onverdienstelijk, want tegenwoordig sleept coffeeshop Cremers prijs na prijs binnen.

Ontwikkelingen in de coffeeshop-branche

Gerard weet als coffeeshop-eigenaar alles over de branche en haar ontwikkelingen in de afgelopen 30 jaar. Hij vertelt bijvoorbeeld dat we van een verkopers- naar een kopersmarkt gingen. Maar hij maakte ook de introductie van Cali-strains mee; en ziet landraces en Nederlandse klassiekers langzaamaan verdwijnen. Ook had hij persoonlijke uitdagingen te verwerken, waaronder de sluiting tijdens de coronaperiode vlak na een mega-verbouwing. Hoe kijkt Gerard aan tegen deze ontwikkelingen en hoe ziet hij de toekomst? Je ziet (en hoort) het in de tiende aflevering van The High Cloud Podcast.

Coffeeshop Cremers

Coffeeshop Cremers vind je al sinds 1990 op de Prinsenstraat 84 in Den Haag. De linkerdeur van dit hoekpand is de ingang van de coffeeshop, een afhaalloket met een indrukwekkend menu. Café Cremers is het 420-friendly café van Cremers, dat vind je achter de rechterdeur van het hoekpand. In dit café kun je dus je jointje (puur) roken én een lekkere snack of (alcoholisch) drankje nemen. GENIETEN geblazen!

Let op, Café Cremers kom je alleen binnen met een bonnetje van een recente aankoop in de coffeeshop óf met een lifetime Gold Card. Die laatste is persoonlijk en moet je natuurlijk verdienen, daar zijn er niet zoveel van in omloop. De gehele maand September is het café trouwens gesloten zodat het personeel kan uitrusten. Wie zien we daar in Oktober?

Leave a Reply