Skip to main content

Greg test cannabis voor coffeeshops en social clubs. Met zijn laboratorium ‘Cannabytics’ brengt hij in kaart welke cannabinoïden en terpenen er in een bepaalde batch zitten. Maar hij spoort zo ook bijvoorbeeld met schimmel vervuilde en ongezonde samples op, die vervolgens van de markt kunnen worden gehaald. Wat komt hij zoal tegen in Nederlandse wiet? Hoe vervuild is dure Cali, de massale berg Canadese producten of geïmporteerde hash? Je ziet het allemaal in deze episode van The High Cloud podcast:

Greg Dennett van Cannabytics

Greg test in zijn laboratorium ‘Cannabytics‘ cannabis-samples voor coffeeshops, social clubs en kwekers. Een bijzonder beroep als je uitgaat van de Nederlandse wetgeving en het hele gedoogbeleid. Maar desalniettemin ontzettend belangrijk! Want, zo horen we van Greg, laat de kwaliteit van de ongereguleerde cannabis in onze shops zwaar te wensen over.

Dan is de Nederlandse wiet zo slecht nog niet, waarvan 80-90% schoon genoeg lijkt voor menselijke consumptie volgens Greg’s statistieken. Echter is geïmporteerde hash, Cali-wiet en Canadese cannabis een heel ander verhaal… Zo heftig zelfs, dat Uncle Kush letterlijk in shock was bij het horen van enkele anekdotes uit Cannabytics’ loopbaan.

Schimmel wiet en hout hash testen

Bij shops die bewust inkopen en hun cannabis laten testen door Greg, is bijvoorbeeld al 1/10 hash-samples voor de helft van hout. Shops die minder bewust inkopen en niet testen, kunnen zomaar de helft van hun menu vullen met ‘houthash’. Shockerende cijfers als je uitgaat van het enorme aanbod aan prachtig mooie hash tegenwoordig.

‘Dat zijn geen trichomen’, zegt Greg bij deze beschimmelde Cali van 25eu pg…

Een ander gezondheidsrisico op Nederlandse coffeeshop-menu’s, blijkt de geïmporteerde premium wiet uit de VS en Canada. Waar we dachten dat vooral de VS erg kon zijn, blijken de meeste Cali-wietjes ‘slechts’ schimmel te bevatten als we testen op vervuiling. Canadese wiet echter schijnt een bron te zijn van schadelijke pesticides, die wij massaal binnenkrijgen met z’n allen.

Tips van de expert

Een belangrijk punt om als consument op te letten, is bijvoorbeeld de geur. Ruikt een wietje niet, of niet goed, is dat al een slecht teken. Californische wietjes kenmerken zich dan ook vaak door een extreem aanwezige geur. Een resultaat van perfecte kweekomstandigheden, zegt Greg. Die zelf bezig is met het opzetten van een kenniscentrum. Om het Nederlandse volk meer te informeren over terpenen en hun rol in het effect van cannabis.

Blijf ook weg van ‘aanbiedingswietjes’ raadt Greg aan. Die vaak genoeg coffeeshophouders attendeerde op slechte wiet op hun menu. Om vervolgens te horen ‘die doen we wel in de 5gr deal, voor de studenten’. Iets dat bevestigt hoe belangrijk het testen van cannabis is. Dus vraag vooral bij je plaatselijke coffeeshop of ze de moeite willen doen, om jouw gezondheid te waarborgen.

Benieuwd naar nog meer schokkerende feiten over vervuilingen in cannabis? En tips van een gepassioneerde cannabis-expert over het kiezen van een goed wietje in de shop? Check dan nu THC Podcast S03E06 met Greg van Cannabytics:

Leave a Reply