Skip to main content

RS11 (eigenlijk Rainbow Sherbert #11) is een razend populaire wietsoort uit de Verenigde Staten. Eerder reviewden we al eens een import-batch van De Loods en een uit een kleurrijk zakje van Malibu. Maar nu hebben we de originele in handen, afkomstig van de maker: Doja Pak. Is dit de beste RS11 ooit, of wordt ie beter nagemaakt dan het origineel is? Check de Strain Review van Doja’s RS11, verkregen via H4shman.Amsterdam:

RS11 van Doja Pak

RS11, RS-11, Rainbow Sherbert of Rainbow Sherbert #11 is momenteel een van de meest populaire strains uit Noord-Amerika. Maar waar we eerder slechts kopieën van deze soort beoordeelden – respectievelijk van Coffeeshop de Loods en een ‘pack’ van Malibu via Gaiabudz – hebben we nu het origineel in handen.

Officieel is deze strain namelijk gekruisd door Doja Pak. Volgens hem is RS11 ontstaan uit Pink Guava en OZK. Die twee ouders maken deze exotische creatie bijzonder complex in smaak en effect; maar ook prachtig om te zien. Er bestaan namelijk diverse fenotypen van deze soort met verschillende uiterlijke kenmerken. De meesten hebben een lichtgroene kleur met gele tinten; al zijn er sommigen donkerder groen met enkele paarse tonen.

RS11 Doja Pak The High Cloud Strain Review
RS11 van Doja Pak

Deze batch van Doja komt op het eerste gezicht het meest in de buurt bij de laatstgenoemde. Maar na het grinden blijft er weinig paars over en onthuld zich de lichtgroene frisheid van deze Rainbow-strain. De mooie stevige toppen uit Doja’s pack zijn bovendien perfect gecured. Dit merk je meteen aan de plakkerigheid van de bud, gecombineerd met de breekbaarheid van het takje én het rijke aroma dat je tegemoet komt als je het zakje opent.

Smaak en geur RS11 Doja

Deze wietsoort heeft – zoals we kennen van haar kopieën – een kenmerkend frisse, gelaagde zoete smaak. Gevolgd door een bijna prikkelende spice op de tong; die bijdraagt aan de complexiteit van het pallet. Wat het moeilijk maakt om het aroma van deze strain goed te duiden. Al vind je er duidelijke noten van citrus, fris fruit en een gassy nasmaak in. Waarin het origineel zich onderscheidt, is de frisheid. Doja stopt wat ons betreft de ‘Rainbow’ terug in Rainbow Sherbert #11!

RS11 Doja Pak the high cloud strain review

Rainbow Sherbert 11 effect

Doja’s RS11 die we verkregen via @h4shman.amsterdam heeft voor RS11 begrippen behoorlijk hoge THC-percentages. Met onze indicatieve THC wiet testservice testten wij deze batch op 24%. Terwijl andere batches net boven de 20% kwamen.

Dit in combinatie met een bijzonder uitgebreid terpenenprofiel – met het ontspannende Myrceen als dominant terpeen. Maakt deze smaakvolle strain zeer veelzijdig. Want in lagere doseringen heb je een opwekkend, vrolijk en lacherig effect. Maar consumeer je er meer van neemt de ontspanning snel over. Over het algemeen is het een pijnstillende, uplifting strain met een relaxt effect bij hogere doseringen.

Leave a Reply