Skip to main content

MAC1 is een wereldwijd bekende wietsoort met een wonderlijke achtergrond. Hoe houdt deze Amerikaanse strain – waarvan nóóit gefeminiseerde zaden verkocht zijn – stand in de Nederlandse coffeeshops? Wij testen het voor je in The High Cloud strain review van MAC1. Met een exemplaar uit het menu van Coffeeshop De Kade in Amsterdam:

Miracle Alien Cookies

MAC1 (‘The Mac’, ‘M.A.C.’ of ‘Miracle Alien Cookies’) is een funky strain met een bijna wonderlijke achtergrond. Het ontstaan van deze unieke wietsoort is namelijk een legendarisch verhaal – dat begint met een Colombiaanse landrace.

De breeder, ‘Capulator’, bracht een aantal zaden mee vanuit Zuid-Amerika; maar gooide ze per ongeluk in z’n broekzak mee de wasmachine in. Zijn vrouw redde de zaden en ontkiemde ze alle 15. Maar er bleef uiteindelijk slechts één mannetje leven: Miracle15. Capulator kruiste deze later met een vrouwelijke Alien Cookies en gaf zo leven aan Miracle Alien Cookies, MAC1.

Een soort die hij onder strenge voorwaarden deelt met kwekers, dus er zijn nooit gefeminiseerde zaden van op de markt gekomen. Zo waarborgt Capulator de kwaliteit van zijn genetica, die dus bijna overal hetzelfde is. De echte Miracle Alien Cookies herken je dan ook aan mooie, niet al te ronde, stevige toppen die volledig bedekt zijn met hagelwitte trichomen.

MAC of ‘Miracle Alien Cookies’ herken je aan stevige buds bedekt met hagelwitte trichomen

Geur en Smaak MAC1

Ondanks de ‘Cookies’ in de naam, ligt het aroma van The Mac vrij ver bij die van de bekende Cookies strains vandaan. Het is dan ook geen heel uitgesproken, bloemig aroma. Maar eerder een ingetogener, romig, en bijna naar verwarmde kruiden-neigende toon. Dit vergelijk je het best met een soort citroenboter, met het romige van boter en een klein zuurtje van de citroen.

Rook of vape je MAC, dan proef je ook duidelijk een laagje vanille bij het uitblazen. Het bijzondere aroma maakt van deze soort een waar genoegen om te roken of vapen. Neem daarbij de uitstekende kwaliteit die de kweker afleverde bij dit exemplaar voor Coffeeshop De Kade en het plaatje is compleet. Want voor slechts 14 euro per gram, laat je dit pareltje niet liggen. Zeker niet als je bedenkt dat-ie op de Purpl Pro test op 20% THC.

Effect The Mac

Dankzij het dominante terpeen ‘limoneen’ kun je bij deze unieke wietsoort rekenen op een opwekkend effect. Hoewel het een gebalanceerde hybride is, zijn de ‘sativa’ kenmerken van dit stofje duidelijk merkbaar bij MAC1. Maar door de andere, kruidigere terpenen in het profiel, slaat het energieke effect van dit soortje niet door. Zoals bij een Lemon Haze bijvoorbeeld het geval kan zijn. MAC is daarom een prima soortje voor aan het eind van de middag of ‘s avonds bij een sociale aangelegenheid.

Coffeeshop De Kade

De toppen uit deze review – hierboven van dichtbij bekeken met de Dankoscoop – komen van Coffeeshop De Kade in Amsterdam-Zuid. Daarvan reviewden wij eerder al een Ice Cream Cake en Sunset Sherbert. De Kade is een fantastische winkel gelegen aan de Stadionkade 107 in Amsterdam Zuid. Hiervandaan bedient het al ruim 30 jaar locals en toeristen met de beste cannabis. Naast een verrassend actueel menu met verschillende lokale en import-producten, biedt De Kade haar gasten ook een bijzondere bezoekerservaring.

Dankzij de styling van het pand hangt er een ontspannen sfeertje die doet denken aan een moderne sigarenlounge. Het is hier echter wel volledig tabaksvrij. Dus kun je de prachtige rookruimte blauwzetten met de heerlijke geuren van deze M.A.C. of andere toppers van het menu. Zo blijft gelukkig ook de mooie kleding uit De Kade ’boutique’ vrij van ongewenste geurtjes!

Leave a Reply